StartsidanPrenumereraOm oss

Deli/Mat

1. Matdistriktet

2. Urban Deli

3. Fröken Nilsson, Bromma

4. Essencefabriken

5. Cajsa Warg I och II

6. Jin & Peeters Deli

7. Taylors and Jones

8. Delikatessgrossisten

9. Mariannes Saluhall, Lidingö

10. Handla på nätet; fiskskaldjur.se

11. Oaxen Skafferi

 

Shoppa på nätet

 

  1. skonare.com (skräddade herrskjortor)
  2. fluffbabes.com (roliga, fluffiga presenter)

Smått & gott

1. Boklunden

Inredning

1. Det franska testamentet

2. Walles & Walles

3. Karaktär

4. Garbo

5. Gertrude

6. R.O.O.M på PUB

7. Gysinge byggnadsvård

8. Deco Nation

9. Snickarbacken 7

10. somSara

Mode

1. By Malene Birger

2. Maruschka de Margót

3. Brandon & Humble

4. Savannah

5. Jens Dahlström

6. Lovely

7. Wivica Oest

8. Herr Judit

Hem  »  Shopping
Shopping

Hötorgshallen - hela världens saluhall

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Torsdagen den 11 april hade Hötorgshallen nypremiär. Ett 30 tal handlare från världens alla hörn gör Hötorgshallen till stans mest spännande saluhall och med eget Systembolag. Hela världens saluhall har följande öppettider: måndag-torsdag: 10-18, fredag: 10-18.30, lördag: 10-16.

Hötorgshallen, www.hotorgshallen.se

Senast uppdaterad 2013-09-03 08:00
 

Laduree, äntligen ett riktigt franskt patisseri i stan

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Ladurées historia började 1862 när Louis Enrest Ladurée startade sitt första bageri på 16 rue Royale i Paris. Tursamt nog så byggdes Garnier Operan alldeles intill och området blev Paris viktigaste affärsdistrikt med inslag av lyx och kultur. Bageriet utvecklades till ett patisseri och utseendet på de delikata bakverken blev det viktigaste. Alla vi som vallfärdat till Ladurée patisserierna i Paris kan nu få avnjuta vårt alldeles egna. Det första svenska Ladurée patisseriet har nu öppnat på Grev Turegatan. Kungen av macarones helt enkelt. Men helt ärligt, vi har ju tidigare testat stans alla macarones, de här är något torra. Det kan i sin tur bero på att de bakas i Schweiz och fraktas runt om i europa några gånger i veckan. Men butiken är som ett enda stort bakverk, det är faktiskt magisk att bara uppleva miljön. Så är det ju så att den chicaste presenten man kan ge vännen eller värdinnan just nu är en liten påse från Ladurée. Säga vad man vill om de söta små kakorna men det är svårt att hitta något mer delikat för ögat. Om det känns för sött med en macaron, testa istället macarones glassen.

Ladurée, Grev Turegetan 15, 08-660 40 50, www.laduree.com

 

Senast uppdaterad 2012-06-12 07:17
 

Ny typ av service i MOOD gallerian - Concierge

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Nya MOOD gallerian i kvarteret Regeringsg/Mäster Samulesg/Norrlandsg/Jakobsberg erbjuds en för Stockholm helt ny tjänst - Concierge by MOOD Stockholm. Precis som hos conciergen på hotell så hjälper man till med att ordna allt från barnpassning och läxläsning (!), städning, hyra av kock/bartender, kemtvätt, stränga tennisracket, slipa knivarna, putsa skorna och även bilvård, personal shopper, inköpshjälp. Listan är lång och det är svårt att tänka sig någon service som inte erbjuds. Servicedagar för in-/utlämningar är tisdag och fredag. Den här servicen underlättar och förenklar vardagen. Mer av det! Medlem blir man via www.circlesservice.se


Senast uppdaterad 2012-04-16 09:56
 

In the MOOD for shopping? Här är bästa gallerian!

E-postadress Skriv ut PDF

 

SHOPPING På trevlighelg brukar vi inte skriva om stora shoppinggallerior, nej, hellre då om små personliga butiker. Men den här gången kan vi inte motstå! Nu har city fått en mer personlig galleria i form av nyöppnade MOOD Stockholm, på 10 500 kvadratmeter hittar man butiker, specialdesignade toaletter, restauranger, inomhusträdgård och t o m en speciell luktdesign i form av citrusfruktsdoft. Ingångarna till gallerian är från Norrlandsgatan, Mäster Samuelsgatan, Regeringsgatan och Jakobsbergsgatan. Det som gör MOOD Stockholm speciellt är att här finns inga stora kedjor utan lite mindre, utvalda restauranger och butiker. Exempel är Stockholm Market, Valerie, Mayla, Rodebjer, Day, Pour,Ralph Lauren Children och Posh Living. Här finns också flera restauranger och barer, Melker Andersson har t ex öppnat sin första snabbmatsrestaurang Vigårda här.

En extra fördel är att gallerian har öppet nästan när helst man känner shoppingsuget, vardagar 10-20, lördagar 10-18 och söndagar 11-18. Det går också alldeles utmärkt att bara flanera runt och testa någon av de öppna ljusa barerna.

MOOD Stockholm, www.moodstockholm.se

Senast uppdaterad 2012-03-27 12:33
 

Hurra! Oaxen skafferi öppnar den 9 december

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING/DELI Välrenommerade och välbesökta restaurang Oaxen stängde sina portar för gott i september, till många gästers stora sorg. Men nu kan vi glädjas lite grann igen. Oaxen återuppstår på fredag den 9 december, inte som restaurang, men väl som en välsorterad charkbutik. På Mariatorget ligger Oaxen Skafferi. Här hittar man kallrökta korvar, lufttorkad karré, Pumpenkorv, confiterade grishuvuden och mycket annat gott som tillverkas i köket på i övrigt stängda restaurangköket Oaxen. Till jul finns också sillinläggningar, senap, gravad lax m m. Allt hantverksmässigt framställt, precis som man gjorde förr i tiden. Man kan även beställa sin julskinka och de kommer från gårdarna Domta, Nibble och Rocklunda. Öppettiderna är tisdag-fredag kl 11-19 och lördagar kl 10-16. Det här blir helt säkert stans mest spännande delibutik! Skafferiägarna Agneta Green och Magnus Ek hälsar alla välkomna!

Oaxen Skafferi, Mariatorget 2, 08-551 531 51, www.oaxenskafferi.se

Senast uppdaterad 2011-12-05 17:06
 

Hösten är auktionstid

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Bland det roligaste på hösten är alla auktioner. Men det gäller förstås att hålla reda på dem. Trevlighelg.se hjälper dig - här kommer en lista över de mest intressanta!

  • 25 - 27 oktober, Bukowskis, Moderna
  • 25 - 26 oktober, Stockholms Auktionsverk, Moderna
  • 7 november, Armémuseum, Vapenauktion
  • 15 november, Stockholms Auktionsverk, Nutida
  • 16 november, Stockholms Auktionsverk, Stora dryckesauktionen
  • 16 november, Bukowskis, Contemporary & Design
  • 20 november, Stora smyckesauktionen, W A Bolin
  • 26 november, Kvalitetsauktion, Crafoord Auktioner

Första, andra, tredje...

Senast uppdaterad 2011-10-27 07:55
 

Beställ fisk & skaldjur från Feskekörka hem till dörren!

E-postadress Skriv ut PDF

 

SHOPPING Har man inte många gånger tänkt att det vore fantastiskt gott att få hem lite skaldjur direkt från västkusten? Visst kan man handla i någon av stans saluhallar men det är något speciellt att få delikatesserna hemkörda direkt. När vi hittade disken i Feskekörka i Göteborg med skylten fiskskaldjur.se blev vi därför extra glada. Här beställer man sina varor och får dem hemkörda direkt till dörren. Enda kravet är att man handlar för minst 1000 kr. Varorna är inköpta på Göteborgs fiskauktion och är alltid av högsta kvalitet. Basen är V.Qvirist.Eftr i Feskekörkan, en butik med anor från 1875. Ledorden här är handplockat, handskuret och varsamt hanterat. Beställningen i nätbutiken packas endast timmar innan transporten påbörjas mot Stockholm. Transporten sker i en obruten kylkedja och varorna är garanterat färska vid leveransen till dörren. Beställ före kl 13 dagen innan för leverans dagen efter. Trevlig helg testar leveransen denna vecka och återkommer med rapport nästa vecka!

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

 

Senast uppdaterad 2011-10-24 08:25
 

Juicebarer är coolt!

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Nu har juice- och smoothietrenden kommit till stan. Sedan något år öppnas nya juicebarer lite varstans i stan. Färskpressade juice och smoothies konsumeras flitigt och latten är för många utbytt mot en fräscht glas juice eller smoothie.  Hur kommer det här sig? Vi frågade Jan Segerfeldt, franchisetagare inom Nakedjuicebar och ägare till juicebaren i Sturegallerian. "Det är nog flera olika trender som samverkar. Dels är vi numera så resvana och har sett och smakat många olika frukter, i kombination med hälsotrenden. Det känns helt enkelt nyttigare när man har tränat att dricka en hälsojuice istället för en latte. Eller bara för att pigga upp sig med en nypressad juice. Den nya typen av mindfulness tror jag också är viktigt, man väljer exakt vilka frukter man vill ha, det man ser är det man får och allt görs á la minute - bara för dig. Så kan man köpa till individuella tillskott s k kicks beroende på vad man vill uppnå. Allt är manuellt tillverkat. De exotiska frukterna har blandats upp med våra svenska bär och det gör dryckerna extra intressanta. Jag tror absolut juicebarerna har kommit för att stanna och inte att det enbart handlar om en trend".

Vad ska man då säga om priserna? De varierar från ca 35 kr och uppåt. Men väljer mellan juice eller smoothie (som innehåller yoghurt), de flesta barer har också något tilltugg i form av t ex wraps. Tanken måste vara att man ska få ihop en måltid. Det viktiga är tillvalen, kicks. Juicebarerna har sina speciella tillval, på Squeezed up i Gallerian är Acaibären viktiga, hos Juiceverket på Norrlandsgatan är t ex Guarana viktigt. Just Juiceverket är kanske den coolaste av juicebarerna, med delägaren Andreas Wilson (från bl a Ondskan) som ofta själv står i sin bar. Från Juicebarens websida; Hedrande vandel innebär, att juicemakaren städse uppför sig så, att han vinner aktning. Juicemakaren bör därför vinnlägga sig om nykterhet, sedlighet, sparsamhet och vårdat tal. Redlighet, höviskt uppträdande, god och hurtig hållning, ordentlighet och snygghet skola därför utmärka honom etc... Heder, Kamratskap, Tapperhet och Juice ur Juicemakarinstruktion för infanteriet 1933 års upplaga.

Naked Juicebar, Sturegallerian, 08-20 25 10, www.nakedjuicebar.se

Juiceverket, Norrtulllsgatan 21, 08-31 91 00, www.juiceverket.se

Squeezed up, Gallerian, 08-410 20 926, www.squeezedup.se

Senast uppdaterad 2011-10-12 06:45
 

Mariannes Saluhall på Lidingö

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Mariannes Fisk startade i Vasastan av fiskmästaren Marianne Söderberg med anor från början av 1900-talet. Nya ägare tog över 2002 och sedan öppnades ett butik till i Spånga. Nu är det dags för första delin, lunchrestaurang och festvåning vid Skärsätra torg, Lidingö, nu med namnet Mariannes Saluhall. Här hittar man ett brett utbud av det bästa inom fisk, skaldjur, hängmörat kött, delikatesser , charkuterier, desserter, surdegsbröd, ostar mm. Här finns också take away och catering. Marianne finns inte längre kvar men nya ägarna Niklas och Jocke har skapat en personlig och lagom livlig saluhall. Det är riktigt trivsamt att ta bilen till Skärsätra torg, äta lunch och samtidigt passa på att handla godsaker hem till middagen. Sådana här små välsorterade saluhallar skulle finnas lite varstans och inte bara i Skärsätra. Men bor man inte på ön är det ändå väl värt besöket att ta sig tur hit ut.

Öppettiderna är tisdag-fredag 10-19, lördag 10-16.

Mariannes Deli, Skärsätra torg, Pyrolavägen 7, 08-30 10 71, www.mariannesfisk.se

Senast uppdaterad 2011-10-04 14:27
 

Ny spännande shop i stan! Stockholm Market

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Anna Bodin och Titti Kaiser har i dagarna öppnat Stockholm Market i Klippotekets gamla lokaler på Riddargatan. Här hittar man mode i en härlig blandning av internationella och svenska varumärken av hög klass. Stockholm Market satsar på hög service och att erbjuda en bred målgrupp allt från festklänningar till ytterrockar, jeans, snygga arbetskläder, skor, väskor och accessoarer. Här finns också en inbjudande loungedel där medföljande kan slå sig ned, läsa en tidning och njuta. Exempel på varumärken är Vionnet, ETRO, Jil Sander, Jason Wu, Milly, Gianvito Rossi, MW Matthew Williamson, Malina, Dagmar, Ida Sjöstedt, Anya Hindmarch, MSGM, Missoni m fl. Det här är en butik med personlighet och charm samt en stark känsla för mode.

Stockholm Market, Riddargatan 3, 08-611 00 50

 

Senast uppdaterad 2011-08-31 09:24
 

Hämta vårinspiration hos Herr Judit på Sibyllegatan

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Vintagebutiken Herr Judit har funnits på Hornsgatan i drygt fem år och nu har nästa butik öppnat på Sibyllegatan. Här finns en genomtänkt blandning av secondhand, vintage och nytt. Allt från accessoarer som klockor, Hermés näsdukar och manschettknappar till kläder och väskor, just nu är de flesta av märket Luis Vuitton. Modet hos Herr Judit känns tidlöst klassiskt och för tankarna till välklädda britter eller italienare. Dofterna är förstås nya och Herr Judit är ensam importör av det unika märket Acqua Mirabile Odorosa, en doftserie utvecklad av en apotekare i Florens. De underbara dofterna säljs bara på ett fåtal ställen i världen, bl a Barneys i New York, apoteket i Florens och hos Herr Judit.

Butikschef är Adam Kruse som med stort engagemang berättar om butikens sortiment och ger tips till sina kunder. Det är en sann glädje att besöka Herr Judit och behöver man så bara en gnutta inspiration inför uppdateringen av vårgarderoben så rekommenderar vi varmt ett besök hos Adam på Herr Judit. Ägare och initiativtagare till Judit-butikerna och Brandstationen på söder är Christian Quaglia.

Herr Judit, Sibyllegatan 29, 08-663 70 47, www.herrjudit.se

Senast uppdaterad 2011-05-03 16:20
 

Nostalgishoppa hos Pärlans Konfektyr

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Att besöka nyöppnade Pärlans Konfektyr på Artillerigatan är som att kliva direkt in i en 30-talsfilm. Allt är genomtänkt i minsta detalj, allt från namn, logotype, möbler, belysning och musik. Till och med den unga personalen fullföljer 30-talsidén med sina kläder och frisyrer. Lisa Ericsson är initiativtagare och ägare. Alla medarbetare dansar lindy ihop, en pardans från swingens 30-40tal. Det här måste helt enkelt vara stans mest tidsenliga butik. Själva produkten som allt kretsar kring här - kolan - andas förstås 30-tal. Kolan som helt orättvist hamnat i skuggan av allt knallfärgat artificiellt smågodis, men det gäller inte längre. Så här säger man på Pärlan "Kolans guldålder var 30-talet. Då tuggade alla bönor och kisar kola som om det inte fanns någon morgondag. Det rök väl en å annan plomb men kolorna var söta, lena och fullkomligt oemotståndliga. På senare tid har de ljuvliga handkokta kolorna förpassats mest till juletid men vilken skam när man kan njuta kola året om i alla säsongers smaker. Pärlans Konfektyr råder bot på abstinensen". Varje morgon kokas kola på ekologisk grädde och äkta smör, prima socker och glykos. Här snålas inte på något, allt med jazzmusiken som behagligt bakgrundsljud. Smakerna varierar från vanilj, till havssalt, lakrits, choklad, frukt m m. Givetvis förpackat i tidsenligt kolapapper. Pärlan måste bara besökas, det är helt omöjligt att inte bli på gott humör hos Pärlan.

Pärlans Konfektyr, Artillerigatan 56, 070-895 33 65, www.parlanskonfektyr.se


Senast uppdaterad 2011-03-22 07:00
 

Köp kvalitétsskjortor direkt på nätet!

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Tänk så smidigt det är att handla via nätet och speciellt sådant som man använder hela tiden, som t ex herrskjortor. Åsa Skonare och Cathrine Filipson har redan funderat ut det här och på sajten skonare.com hittar man herrskjortor av högsta kvalitét med skön passform. Skjortorna flnns i flera modeller, färger, mönster, passform, med eller utan manschettknappshål, förlängda ärmar etc. Det här är ett smart sätt att handla utan mellanhänder vilket förstås gör att priset blir därefter; väsentligt lägre. Skonares skjortor tillverkas på samma fabriker som "märkesskjortorna" och resultatet för köparen blir lägre priser men med exakt samma höga kvalitét. Dessutom sitter man bekvämt vid sin dator och beställer, leveransen kommer direkt hem eller till jobbet inom fem arbetsdagar.

08-667 22 24 www.skonare.com

 

Senast uppdaterad 2011-02-16 09:05
 

Bästa köttet finns hos Taylors and Jones

E-postadress Skriv ut PDF
ImageSHOPPING Taylors and Jones är köttleverantörerna alla pratar om nu. De två ägarna är från Irland respektive Wales, David Taylor och Gareth Jones. Butiken, som alltfler har upptäckt, ligger på Hantverkargatan och startades 2007. Idén är att erbjuda kvalitetskött från svenska gårdar med engelsk styckning som specialitet. De egentillverkade korvarna är helt unika och finns i smakkombinationer som sällan skådats med ett 40-tal olika fyllningar. Vad sägs om smaker som salcicicia med vitt vin, soltorkade tomater och basilika, valnötter, aprikos och stilton, konjak och plommon.  Passar till allt från grillning, smaksättare i grytor eller till vardagsmiddagarna. Men givetvis spelar köttet en central roll, säsongsanpassat och alltid hämtat från svenska gårdar. Här finns också en ostdisk med ett sortiment importerat från de brittiska öarna.

Taylors and Jones, Hantverkargatan 12, 08-651 29 10, www.taylors.se
Senast uppdaterad 2011-01-12 09:50
 

Personal Shopping i Rosenrummet på NK

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING På plan 4 på NK har en ny avdelning öppnats, det är Rosenrummet, en privat lounge som erbjuder där man erbjuds hjälp med personlig stil och shopping. Man får hjälp med att bygga upp en personlig garderob, hitta kläder för särskilda tillfällen och förnya dig. Man kan välja mellan olika tjänster och prisklasser, i allt från "personal shopping" där  man får hjälp med att hitta sin personliga stil. Man betalar för konsultationen och därefter plockar personal shoppern fram förslag som man väljer att köpa eller inte köpa. Den här tjänsten finns anpassat både för kvinnor och män. Vill man hoppa över själva shoppingen så kan man köpa en ren stilkonsultation och får tips om hur man förhöjer det totala intrycket. Man kan till och med få hjälp med att göra en analys av sitt personliga varumärke. Den här konsultationen kostar mer, tar mer tid och kopplas till det företag man arbetar inom.

NK, Rosenrummet plan 4, Hamngatan 18-20, 08-762 88 80, www.nk.se

Senast uppdaterad 2010-12-07 17:28
 

Två pärlor i gamla stan; somSara och Kronan på verket

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Mitt i gamla stan, ungefär i mitten på Österlånggatan, hittar på man två små pärlor i en och samma entré men med varsin butik; somSara och Kronan på verket. somSara är en drömbutik där man hittar gammalt och nytt i en skön blandning, allt i en mild och sober färgskala. Sara N. Bergman är eldsjälen bakom och under butiken hittar man Saras fantastiska ateljé. Sara är ursprungligen barnboksillustratör men idag skapar hon så mycket mer med sin välutvecklade känsla för färg och form. Inköpen till somSara gör hon på mässor, på marknaderna & brocanterna i Provence, väskor & porslin kommer från Marocko, en del köps i Danmark, en del i Indien och ett uns afrikansk,t allt i en skön franskbohemisk mix. På trevlighelg har vi under en tid följt utvecklingen av ett fulskåp (se mer under Bostad/Inredning) där Katarina Grundströmer håller i utformningen och förvandlingen. Det är Sara som har målat skåpet i sin ateljé, se foto intill.

somSara, Österlånggatan 37, 08-23 37 37, www.somsara.net

Kronan på verket, Österlånggatan 37, 08-23 90 23, www.kronanpaverket.se

Senast uppdaterad 2010-12-02 14:31
 

Stilsäker mix på Snickarbacken 7

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Nu öppnar Snickarbacken 7 - en livsstilsshop, galleri och café i en mycket speciell miljö. Lokalen är egentligen ett gammalt stall och fastigheten byggdes 1898. Under åren har hästarna flyttat och byts mot bilar men nu är den tiden förbi och allmänheten kan äntligen besöka de stämningsfulla lokalerna. Adressen är precis som namnet anger och läget är centralt på en tvärgata till Birger Jarlsgatan precis intill Stureplan. Snickarbacken 7 är närmaste vad man kan kalla en livsstilsshop och har möjliggjorts genom ett samarbete mellan: Ulrika Halvardsson / Badrummet
Minna Gunner / David design
Eric Andersson / Galleri S7
Jonas Findell,
Annika Santunione och
Johan Ahlgren
/ Kaffeverket
Susanne Beskow / van Deurs et al

Mixen blir livfull och spännande när flera företag och människor samverkar och skapar en möteplats för alla design-, konst-, mode- och inredningsintresserade. Kaffeverket har inrett sitt café under valven i entrén till stallet. 

Snickarbacken 7, www.snickarbacken7.se

 

Senast uppdaterad 2010-11-25 14:35
 

Äntligen - Wivica Oest första shop inne i city

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Wivica Oest har designat i sitt eget namn sedan 90-talet. Efter en gedigen utbildning inom design, textil, fashion i bl a New York är hon äntligen redo att öppna upp sin första shop inne i city. Tidigare har man hittat hennes kollektioner i andras butiker men även i den egna butiken i Täby. Men nu blir äntligen hennes underbart smarta, bekväma och kvinnliga plagg lätt tillgängliga för alla. Kännetecknet för Wivicas kollektioner är att man känner sig chic, kvinnlig men ändå komfortabel, oavsett om det gäller arbete eller fritid. Stickat har alltid utgjort ett signum för Wivica men hon ger även plats för mer skräddarsydda plagg. Nya shoppen ligger centralt på Sturegatan precis invid Stureplan.

Wivica Oest, Sturegatan 16, www.wivicaoest.se

Senast uppdaterad 2010-11-19 10:10
 

Jin & Peeters - nytt deli med dumplings och kyckling

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING/DELI Kungsholms strand, precis mitt emot Karlbergs slott, har Sakiko Jin från Japan och Bart Peeters från Belgien öppnat ett underbart deli med inspiration från respektive land. Delit serverar även luncher på plats, mittendelen av restaurangen domineras av ett stort inbjudande matbord där gästerna blandar sig med varandra. Men vill man köpa hem maten så beställer man från menyn som är en skön blandning mellan dumplings med varierad fyllning, belgiska våfflor och framför allt kycklingen från det egna rotisseriet. Kycklingen börjar ta slut framåt kl 13 så vill man vara säker på att få smaka så ringer man innan och reserverar. 

Jin & Peeters, Kungsholms strand 157, 08-654 03 00, www.jinandpeeters.se

 


    

Senast uppdaterad 2010-10-18 16:59
 

Nytt cupcakebageri och -café i stan!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Trevlighelg-redaktionen har den senaste tiden testat stans macarones-utbud och det har man kunnat följa under Shopping-rubriken. Nu är det dags för ett nytt delikat bakverk och vi kommer att fokusera på mini cupcake. Inte de stora maffiga som man blir mätt och tjock av bara man tittar på dem. Nej, de ska vara små härliga munsbitar i en mängd oiika smaker och dekor. Vi har hittat det perfekta bageriet och cafét - Cupcake Sthlm - på S:t Eriksgatan, precis intill S:t Eriksplan och ett stenkast från Cajsa Warg II. Bageriet ägs och drivs av Martin Johansson med ett förflutet som kock på Svenska Ambassaden i Washington och Mikael Ingeltun som jobbat som privat kock på lustjakter runt om i världen och dessförinnan på välrenommerade restaurang Fond i Göteborg. På Cupcake Sthlm kan man både köpa med sig cupcakes hem, fika på plats eller beställa cupcakes till fester, bröllop, fika på företaget, barnkalaset, tjejmiddagen och många andra tillfällen. 

Cupcake Sthlm, S:t Eriksgatan 83, 08-83 80 83, www.cupcakesthlm.se

Senast uppdaterad 2010-10-06 10:12
 

Bibliotekstan nytt modemecca! Invigning av Marc by Marc Jacobs 23/9

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING I våras invigdes Bibliotekstan som bildas av gatorna; Biblioteksgatan, Birger Jarlsgatan, Mäster Samuelsgatan, Passagen, Jakobsbergsgatan, Norrmalmstorg, Smålandsgatan och Norrlandsgatan. Samarbetet mellan de olika butikerna i området bildar gemensamt ett centrum för modeshopping. Förutom shoppingen så finns många cafér, barer och restauranger i det man kallar den "nya" stadsdelen. På hemsidan finns en översiktsplan där du man klicka in sig på varje kvarters detaljplan över butiker. Nytt till helgen är att Marc Jacobs för första gången öppnar egen butik i stan i form av Marc by Marc Jacobs för både män och kvinnor, adressen är Smålandsgatan 10, precis intill Maruschka de Margot. Det vill vi inte missa.

Läs mer på; www.bibliotekstan.se

Senast uppdaterad 2010-09-21 08:46
 

Nyöppnade Cajsa Warg II vid St Eriksplan

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Cajsa Warg är sedan mitten av 90-talet känd som matbutiken med matentusiaster med höga krav på kvalitét och ekologisk odling. Den första butiken öppnades på Renstiernas gata 20, nu har Cajsa Warg II öppnat i vasastan, på St Eriksplan 2. Butiken ligger i före detta biografen Lorrys rymliga lokal. Konceptet är exakt detsamma som i SoFo - småskaligt ekologiskt och lokalt, nytt på St Eriksplan är att läckra Chokladfabriken flyttat in och dukat upp en frestande chokladdisk direkt i entrén. Anna Kristina (Cajsa) Warg var en erkänd kokerska i början av 1700-talet. Hon skrev kokboken "Hjelpreda för unga fruntimmer", vilket ska ha varit den första tryckta kokboken på svenska.

Cajsa Warg II, St Eriksplan 2, 08-33 01 20, www.cajsawarg.se

Senast uppdaterad 2010-09-13 13:05
 

Mera Macarons!

E-postadress Skriv ut PDF

SHOPPING Vi har tidigare rapporterat om de ljuvliga små bakverken som gjort sitt intåg i stan - macarons. Nu har trevlighelg testat tre macaronsbagerier och de presenteras nedan. En liten repetition först: macarons är små färgglada minibiskvierna av mandelmaräng med lena fyllningar i alla tänkbara smaker. Den verkligt ambitiöse gör förstås sina macarons själv och imponerar på familj och vänner. Det bästa och mest beskrivande receptet med foto för varje moment hittade vi på www.hellosugar.se

Hos Petite France på Kungsholmen bakar man sina egna macarons i ett flertal smaker. Några favoriter är lime, smörkola eller skogsbär. En macaron kostar 15 kr. Här finns också servering både inom- och utomhus samt ett brett brödsortiment. Alltid nybakat. 

Petite France, John Erikssonsgata 6, 08-618 28 00, www.petitefrance.se

ImageHoly Sweet bakar också sina egna macarons för beställning, man kan även köpa dem hos Lovely på Sibyllegatan. Man gör alla tänkbara smaker och de nya för våren är bellini (champagne och persika), cocos, rababer m fl. På fredageftermiddagar bjuder Lovely på ett glas bubbel och en smakbit av macaron. Priset är 20 kr styck. (fotot intill är från Holy Sweet).

Beställ här: www.holysweet.se, mobilnr 0735-70 29 61 eller köp hos Lovely, Sibyllegatan 22, 08-664 70 20, www.lovelysthlm.se

Rue du Pont Noveau gör sina egna macarons i många olika smaker, här är favoriterna viol, lakrits och lime/ingefära. Här kan man både ta en kaffe och äta lunch/middag, ute eller inne. En macarons kostar 13 kr. Rue du Pont Noveau har stans snyggaste salladslådor för avhämtning.

Rue du Pont Noveua, Nybrogatan 38, 08-662 33 22, www.pontnouveau.se

 


Senast uppdaterad 2010-06-08 15:42
 

Deco Nation för variation och ljusa ideér

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Alldeles intill rådhuset på Scheelegatan hittar man inredningsbutiken Deco Nation. Stilen är modern, ljus och luftig och sortimentet erbjuder en mix av möbler, belysning, mattor och många andra inredningsdetaljer. Här hittar man varumärken som är unika på den svenska marknaden men stora märken i sina hemländer. Mattsortimentet från belgiska Limited Edition är nog det mest spännande vi sett. I material som läder, hudar, växtfibrer, handtuftat, pvc, polyamid m m kan man välja sin måttbeställda matta. En dröm för den som är på jakt efter den perfekta och personliga mattan. Belysningsavdelningen är också den omfattande och spännande. Får man svårt att välja är det bara att anlita butikens ljusdesigner för goda råd. Butiken drivs och ägs av Gunilla Janemar och Mats Björnebo som gör allt för att erbjuda ett variationsrikt sortiment. Något de lyckats alldeles utmärkt med.  

Deco Nation, Scheelegatan 5, 08-652 68 10, www.deconation.se

 

Senast uppdaterad 2010-05-27 16:35
 

Gysinge byggnadsvård har kommit in till stan!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Nu behöver inte stans byggnadsvårdare åka ända till Gysinge för köpa in allt av byggnadsvårdsmaterial. Nu finns Gysinge byggnadsvård på Östermalm, i Oxenstiernska Malmgården. Mitt bland de välbevarade kvarteren bakom Historiska Museét och intill dagiset i hörnan Styrmansgatan/Linnégatan finns nu både butik med allt man behöver för att med omsorg vårda äldre byggnader och även ett café i samma anda.

Husen, eller snarare gårdarna här, ser helt orörda utan sedan någon gång på 1800-talet. En bit av det ursprungliga Stockholm har alltid funnits här men utan möjlighet för oss utifrån att besöka. Men nu har allt vaknat till liv och i en av gårdarna finns butiken och alldeles intill cafét med kaffe, bröd, luncher m m som man gärna njuter av i den gröna trädgården. Ansvarig från Gysinge för satsningen är Michaela Karlborg. Det här är ett liten oas i stan som verkligen är värd ett besök - för alla.

Gysinge, Centrum för byggnadsvård, Storgatan 31, 08-21 11 08, www.gysinge.nu

Senast uppdaterad 2010-05-06 19:45
 

R.O.O.M öppnar i ny regi på PUB

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING När R.O.O.M efter drygt 20 år på Kungsholmen lade ned förra året var det många som sörjde inredningspalatset nummer ett i stan. Men nu öppnar R.O.O.M upp i ny regi och på ny adress. Hela översta planet på tredje våningen i PUB's hötorgshus blir från och med nu nya R.O.O.M, precis intill Urban Café. Precis som tidigare hittar man ett brett urval av möbler, textilier, trädgårds- och köksaccessoarer. 

R.O.O.M, PUB, plan 3, Hötorget, www.room.se

Senast uppdaterad 2010-04-23 16:15
 

Lovely för livsnjutaren

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING En ny shop har öppnat på Sibyllegatan, det är Lovely som välkomnar sina kunder med allt som en livsnjutare kan behöva. Det är Camilla Ek från Nyfiken Grön och senast från Fleurs dans Les Chambres och Susanne Lorentz Piper som valt ett ut ett spännande sortiment med kläder, smycken, ljus, accessoarer, köksprylar från märken som Spirit of Maya, Lollys Laundry, Timo, Kny, Oi Soi Oi, Terre d'Oc, Dermabaum, By Egpearls, Line of Oslo, Lotta Djossou Paris, Dayleford Organics, konst från Johanna Weiner m fl. Till helgerna arrangerar Camilla härliga blombuketter, allt efter säsong. Camilla arrangerar även blomsteruppsättningar och -styling vid fester, bröllop, event etc. 

 Lovely, Sibyllegatan 22, 08-664 70 20, www.lovelysthlm.se

Senast uppdaterad 2010-05-03 17:06
 

Mumsiga macarones hos Holy Sweet!

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Nu har det äntligen kommit till stan, det har tagit lite tid att vandra från Italien, via Paris men nu är de ljuvligt söta små underverken här. Vi talar om macarones. De små färgglada minibiskvierna av mandelmaräng med lena fyllningar i alla tänkbara smaker. De går att hitta hos flera konditorier i stan men de godaste har vi hittat hos Holy Sweet. De är förstås handgjorda och görs av patisseriet som heter Holy Sweet. Den verkligt ambitiöse gör förstås sina macarons själv och imponerar på familj och vänner. Det bästa och mest beskrivande receptet med foto för varje moment hittade vi på www.hellosugar.se

Beställ här: www.holysweet.se, mobilnr 0735-70 29 61 eller köp hos Lovely, Sibyllegatan 22, 08-664 70 20, www.lovelysthlm.se

Senast uppdaterad 2010-06-08 10:08
 

Stockholms eget Portobello - på Gärdet

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING Gillar du loppis - i så fall Grattis! Lördagen den 17 april öppnar Stockholms första marknad på Gärdet. Stockholm weekend market.

Om det går som arrangörerna hoppas ska det bli vårt eget Portobello Market som har öppet varje lördag så länge vädret tillåter. Här finns allt från antikviteter till vintage till "marknadsprylar". Dock är det inte öppet för privatpersoner att sälja sina egna saker, endast etablerade företagare är välkomna. Syftet är förstås att loppisen ska vara seriös.

Senast uppdaterad 2010-04-06 18:36
 

Essencefabriken - äldsta butiken i stan

E-postadress Skriv ut PDF

ImageSHOPPING  Ibland blir man helt lycklig när man hittar något alldeles speciellt i butiksväg och det har vi gjort. Stans absolut äldsta, välbevarade och genuint traditionella butik är Stockholm Aeter & Essencefabrik på Wallingatan 14. Essencefarbriken startades 1889 i lokalerna på Wallingatan, idén var att som första fabrik i stan producera allt som har med smaksättning att göra; utvinna essencer ur frukter och örter samt att importera exotiska kryddor och även göra egna kryddblandningar. Fabriken och butiken fungerar på exakt samma sätt idag och Ulf Lilieblad i fjärde generation driver idag verksamheten. Det var hans farfars far som grundade fabriken. Farfars far var pionjär med att framställa koncentrat av aromer, frukter, örter och att importera exotiska kryddor till Sverige. 

Essencefabriken, Wallingatan 14, 08-20 83 20, www.essencefabriken.se

 

Senast uppdaterad 2010-03-24 19:22
  

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons