StartsidanPrenumereraOm oss

2010 års stjärnrestauranger i Stockholm

Två stjärnor

Mathias Dahlgren Matsalen

Frantzén/Lindberg

En stjärna

Mathias Dahlgren Matbaren

Esperanto

Fredsgatan 12

Lux Stockholm

 

Pilsnerpatrullens pubranking

  1. Wirströms pub
  2. Queens Head
  3. Soldaten Svejk
  4. Tudor Arms
  5. Bull & The Bear
  6. Blå Dörren
  7. Zum Franziskaner
  8. Man in the Moon
  9. Pickwick
  10. Järntorgspumpen
  11. Galway
  12. Pubologi

 

Chambre separeé

  1. GQ
  2. Matvarufabriken
  3. Ulla Winblad
  4. frantzén/lindeberg
  5. Pontus!/Pontus by the Sea

 

Frukost

  1. Saturnus
  2. Mocco
  3. Skeppsholmen Hotel
  4. Hotel Diplomat
  5. Zink Grill
  6. Vurma
  7. Hotel Stureplan
  8. Björk bar & grill
  9. Bianchi Café & Cycles
  10. 24/7 Nobis Hotel
  11. Riche
  12. Nybrogatan 38
  13. Broms

 

Brunch

  1. Ruby Grill
  2. Berns Asiatiska
  3. Deville
  4. Strand hotell
  5. Zink Grill
  6. Hotel Hansson
  7. Kung Carls bakficka
  8. Moderna Museét
  9. Brunchkryssa med s/s Stockholm
  10. Jazzbrunch på Mosebacke
  11. Björk bar & grill
  12. Göteborg
  13. Broms

 

After noon tea

  1. Cadierbaren
  2. Tea/bar Diplomat
  3. Chaikana
  4. Lady Hamilton hotell
  5. Classic tea room

 

Mellanklass

  1. Zink Grill
  2. Urban Deli
  3. B.A.R
  4. Carl Michael
  5. Roxy
  6. Fröken Nilsson
  7. Kungsholmen
  8. Lydmar
  9. 1900
  10. Mårten Trotzig
  11. Nostrano
  12. Den gamle och havet
  13. Bon bon
  14. Hjerta
  15. Proviant
  16. Grossman
  17. Bistro Créme
  18. Göteborg
  19. Bockholmen Hav & Restaurang
  20. Spisa hos Helena
  21. Wagamama
  22. Gotland
  23. Byn Mat & Dryck
  24. Caina Nobis Hotel
  25. 24/7
  26. Restaurang Mvseet
  27. Råkultur
  28. AG Restaurang & Bar
  29. Aarts Mat & Dryck
  30. Cloud nine
  31. Lao Wai
  32. Kouzina
  33. Bergamott
  34. Svartengrens
  35. Villa Godthem
  36. Chez Betty
  37. Köttbaren
  38. Miss Voon
  39. Teaterbrasseriet
  40. Jonas
  41. Sven-Harrys
  42. Nybrogatan 38
  43. Gastrologik Specerieti/lunch
  44. Delikatessen Bistro Bar
  45. Escalier
  46. Bouqerian MOOD
  47. EAT MOOD
  48. La Tentazione
  49. D.O.C
  50. Restaurang Spritmuseet
  51. Trattorian
  52. Nosh & Chow
  53. Taverna Brillo
  54. Strandvägen 1
  55. Milles
  56. Broms
  57. The flying elk
  58. Tradition
  59. Oaxen Slipen
  60. Ego
  61. Café Facile

 

Oaser utanför city

  1. Långängens gård, Lidingö
  2. Hellasgården, Nacka
  3. Elfviks gård, Lidingö
  4. Wintervikens trädgårdscafé, Aspudden
  5. Zetas trädgårdscafé, Segeltorp
  6. Café & Bistro Voltaire, Saltsjöbaden
  7. Östergårds, Danderyd
  8. Park Konditori/Café, Bromma
  9. Motorverkstan, Djurö
  10. Elliot, Bromma
  11. Grinda Wärdshus
  12. Monrads Fisk & Deli, Djursholm
  13. Röda Villan, Fjäderholmarna

 

Lyxnivå

  1. Mattias Dahlgren
  2. Pontus!
  3. Djuret
  4. Esperanto
  5. Frantzén
  6. Grossman
  7. F12
  8. Jonas
  9. Gastrologik
  10. Veranda

 

Bar/AW

  1. Cadierbaren
  2. Ingenting
  3. Loungebaren Nobis Hotel
  4. Pet Sounds bar
  5. Gondolens Vinbar
  6. Prime Winebar
  7. Diplomat
  8. Och himlen därtill
  9. Folkoperans bar
  10. Södra bar
  11. Orangeriet/Kungsholmen
  12. Bistro Créme
  13. Pubologi
  14. Loungebaren Nobis Hotel

 

Nyöppnat

  1. Strandvägen 1
  2. Milles
  3. Broms
  4. Veranda
  5. Wiendercaféet
  6. The flying elk

 

Hem  »  Restaurang
Restaurang

Magisk middag på den legala Svartklubben

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Svartklubben var helt okänt för oss fram till för några veckor sedan då vi blev inbjudna på en överraskningskväll i mörkrets tecken. Helt ärligt så var det tur att vi inte visste vad som väntade för risken finns att man avstår. Svartklubbens idé är att ledsaga oss in i de blindas värld och under kvällen får man prova på att äta och umgås utan att se något. Vi träffas i den trånga och trivsamma baren, därefter ledsagades vi av ägaren Ulf in i ett kolsvart rum tillsammans med de andra gästerna och servitörerna visade oss till våra platser. Det var fascinerande att direkt känna tillit och närhet till ledsagaren. Trerätters måltiden var säsongsanpassad och smakade mycket bra. För att underlätta drickandet så serverades hela tiden piccoloflaskor som man själv kunde kontrollera. Under kvällen underhäll Ulf och hans trubadurvänner. Under kvällen pratade vi med Ulf och övriga gäster. Och vi håller helt med den här nöjda gästen som kommenterat Svartklubben på Tripadvisor: "Detta var en av de saker som ger Svartklubben full pott; det spontana och genuina mötet mellan människor, att verkligen lyssna på varandra utan att ens kunna dra slutsatser om vilka de är genom att se dem". Vi rekommenderar varmt Svartklubben för annorlunda möten, mycket god mat och total upplevelse som är helt utöver det vanliga. Kanske den perfekta julklappen till hen som har allt?

Svartklubben, Södermannagatan 27, 08-644 20 21, www.svartklubben.nu, boka på www.ticnet.se

Senast uppdaterad 2014-12-16 12:16
 

Sannas bjuder på helt underbart käk!

E-postadress Skriv ut PDF
RESTAURANG Enkelt käk, vällagad med säsongens härliga råvaror. Serverad i en opretentiös miljö, i sällskap av riktigt bra vin. Det är Sannas egen förklaring och presentation av sin helt nyöppnade restaurang. Sanna Rönn, modellmamma på modellgruppen Mikas, har gått in i restaurangbranschen och det med besked. Från första stund har Sannas varit fullbelagt, frukost, lunch och middag. När man nästan trodde att nu kan det inte finnas plats för en till krog i den här genren, då storsatsar Sanna. Det kunde antagligen inte blivit mera rätt, Sannas behövs och det visar en fullbelagd krog. Med läget i hörnan av Östermalmstorg/Sibyllegatan så blev det genast den naturliga samlingspunkten. Kökschefen, Andy Boman, är rekryterad från Madrid. Middagsmenyn består av en och annan svensk klassisker och flertalet asieninspirerade rätter. Ankan är gudomlig och Sannas egen vongole är även den ett måste. Vinlistan är fyllig, Sanna är utbildad sommelier och har valt det bästa från nya och gamla världen. Till middagen gäller bordsreservation, frukost och lunch är drop in. Här måste man boka i tid (middag) för gräddan av modell, media, PR, kultur m m har redan hittat hit. Öppet månd 8-15, tisd-fred 8-24, lörd 10-24, sönd 10-22.
Sannas, Östermalmstorg 5, 08-664 6664, www.sannasfamily.se
Senast uppdaterad 2014-09-18 11:07
 

Snack Bar i K25 är bästa hål-i-väggen snack bar i stan!

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Vem har inte längtat efter riktig gourmet fastfood gjord på näringsrika och omsorgsfullt utvalda råvaror? Nu har vi äntligen fått vår första snack bar värd namnet. Det är vår favoritkrog i Vasatan Chez Betty som öppnar sin första snack bar i K25 på Kungsgatan. Det är Linus Ahlstedt och Mikael Gröndahl från Chez Betty samt Jon Lacotte med ett förflutet från Restaurant Frantzén som öppnat sin franska version av snack bar med just namnet Snack Bar. Det är Kebaben som blir först ut. Allt i enlighet med fransk tradition och görs på 100% kalvkött från franska frigående kalvar och serveras i en galette med tomat, sallad och sauce blanche. Vi väntar med spänning på vad menyn kommer att utökas med. Men redan nu går det också att få en baguette americain fylld med grillad svensk grovmalen högrev, cheddar, sauce samourai och sallad och tomat. Det här är förstås ingen vanlig kebabbar och som extra krydda så är oftast någon av kockarna på plats och gör din kebab. Lyxigt! Öppet måndag-fredag 10-21, lördag 11-21, söndagar stängt.

Snack Bar, Kungsgatan 25, 08-723 278 373

PS. Som grädde på moset så har Linus och Michael i dagarna kommit ut med sin första kokbok ”Chez Bettys Provence”. Se foto ovan. Finns att köpa i bokhandeln.

Senast uppdaterad 2014-09-18 11:07
 

Café Facile - charmig kvarterskrog i Vasastan

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Kände krögaren Bo Greitz och Bengt Lind står bakom relativt nyöppnade Café Facile på Luntmakargatan invid Odengatan. Tråkigt nog gick Bo bort under våren. Men Café Facile har ändå utvecklats till en riktig liten pärla med kroggäster som man tror har suttit där i evigheter vilket de förstås inte har. Med en tydlig krogprofil har gästerna hittat hit och skapat en hemtrevlig krogmiljö. Menyn består av typisk bistromat med bl a steak minute och biff/bearnaise, man beställer vid disk men blir serverad vid bordet. Lite av samma enkelhet som krogen Cassi på Narvavägen är känd för, vilket också bidrar till att hålla priserna nere. Köket är en del av krogen med full insyn vilket bidrar till den charmigt familjära stämningen. Det är bara att gratulera vasastansbor, de har fått en gemytlig och folkkär kvarterskrog, dessutom med generösa öppettider. Öppet hela veckan från kl 17. Här är alltid fullsatt så boka i god i tid!

Café Facile, Luntmakargatan 99, 08-32 61 03, www.cafefacile.se

 

 

Senast uppdaterad 2014-05-21 16:31
 

Karla Café och Picked by Flow på samma hörn

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Karla Café, tidigare Karla Antik, i hörnet Karlavägen/Sibyllegatan smygöppnade i början av året. Här behövdes verkligen en mötesplats för gästerna hittade hit direkt, det är ofta fullt på kaféet men det cirkuleras snabbt och borden är många så vi har hittills alltid lyckas få en plats. Publiken är ganska klassisk östermalmsk med många fikasugna damer men hit kommer också många studerande, föräldralediga  m fl. Menyn är enkel och inriktad på fika och tillbehör men det finns en lunchmeny och dagens lunch serveras alltid. Nu har man också vin- och öltillstånd. Längst in i lokalen finns ett härligt stort bord som går att boka för frukost- eller lunchmöten. En utmärkt idé om man komma ifrån konferenskänslan vid mötet. Vill man köpa med en härlig blombukett hem så ligger blombyrån Picked by Flow i samma lokal. Här hittar man alltid vackra färdigbundna buketter, enkelt och smakfullt att köpa med. Allt är upplagt för lättsam trivsel och det är skönt att komma ifrån bokningshysterin, här är det bara att slinka in med öppettider från morgon till kväll. Picked by Flow står för månadens bukett som trevlighelg,se utser. Läs i spalten till vänster intill om vem som får en superfin vårbukett.

Karla Café, Karlavägen 71, karlacafe.se

Picked by Flow, Sibyllegatan 36, flowab.se

Senast uppdaterad 2014-05-20 19:29
 

Lilla Ego - hetast i Vasastan

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Nyligen öppnade den kvarterskrog som blivit årets snackis. Årets kock gånger två, Tom Sjöstedt och Daniel Räms har öppnat krogen Lilla Ego i Vasastan, ett stenkast från Odenplan. Konceptet är enkelt och så långt från fine dining man kan komma vad gäller miljön, enkla pinnstolar, egen snickrade bord, vitt kakel på väggarna och handskrivna menyer på blädderblockspapper. All energi har istället lagts på köket för här står maten i fokus. Svenska smaker efter säsong dominerar. Presentationen på menyerna är opretentiösa. Vi fastnar för ”jordärtsskocka, Daniels vinnarrätt ÅK13 – fast god” och ”oklassisk fläsktartar med smaker och tillbehör från djupaste Småland”. Grönsaker i alla former, både varma och kalla, är viktiga inslag i varje presentation, något vi uppskattar. Vi är mer än nöjda när vi lämnar Lilla Ego. Publiken är yngre trendiga innerstadsbor, kanske även hipstern känner sig hemma här. Lilla Ego har blivit ofantligt populärt på kort tid och boka bord är ett måste. I baren finns några obokningsbara platser för den som chansar. När vi går ber om ett kort med adressuppgifter m m, får vi i sann hipsteranda den handskrivna lappen intill. Inga onödiga trycksaker när all energi och fokus läggs på maten. Vasastan har fått en kvarterskrog i toppklass!

Lilla Ego, Västmannagatan 69, 08-27 44 55, www.lillaego.com

Senast uppdaterad 2014-02-05 12:05
 

Frantzén på egna ben

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Sedan en tid huserar Björn Frantzén ensam på f d Frantzén/Lindeberg, numera Frantzén, sedan forna kollegan gått vidare till nyöppnade Wienercafét. Vi har tidigare besökt krogen men gör ett återbesök under julveckorna. Här är enbart öppet för middagar, på lördagar öppnar man dock för en tidigare servering från kl 15. Menyerna har 12 serveringar och har ett fast pris, om man önskar så köper man till det rekommenderade vinpaketet. Vi testar förstås allt som rekommenderas. Frantzén är med sina två stjärnor i Guide Michelin en av Sveriges mest välkända och framgångsrika restauranger. Det förpliktigar förstås och förväntningarna är på topp när vi serveras de 12 små rätterna, en del av dem mer som små smakprov på gastronomiska skapelser. Vi njuter av varje smakprov och behöver inte känna någon oro för att bli övermätta. Allt är noga avvägt och det är inga problem att klara hela menyn. Allt är utsökt och balanserat. En fantastisk matupplevelse som vi lever länge på. Fördrinken på baren mitt emot på samma gata blir en trevlig överraskning, likaså besöket på damrummet. Frantzén överraskar hela tiden, på alla sätt. Öppettider är tisdag-fredag från kl 18, lördag från kl 15.

Restaurant Frantzén, Lilla Nygatan 21, tel 08 20 85 80
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Senast uppdaterad 2013-12-16 17:33
 

Tradition - krogarna för alla husmanskostälskare!

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Grundarna av restaurang Tradition, Jonas Petersson och Fredrik Sjöblom, har jobbat på världens finaste lyxkryssare och internationella stjärnkrogar som t ex Aquavit i New York, Quaglinos och Le Pont de la Tour i London. Men även på klassiska svenska krogar som KB, Stallmästargården m fl. Efter att ha arbetat med världens alla kök och matkulturer kom det fram till att den svenska husmanskosten är fantastisk och att Stockholm saknar en krog med renodlad svensk husmanskost. Sagt och gjort, nu har de två krogar i stan. Den första öppnades i Vasastan på Tulegatan och nu öppnar den andra krogen på Tjärhovsgatan. Idén är att servera utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitét, tillagade med kunskap och omsorg. Menyn innehåller enbart husmanskost som inte kostar skjortan. Här finns allt man kan tänka sig från kötbullar, oxrullader, kroppkakor till blodpudding och wallenbergare. I stort sett allt man önska sig av svenska klassiker. Öppet måndag-fredag 11.00-22.00, lördag och söndag 16.00-22.00, på söder är det stängt söndagar.

Tradition, Tulegatan 10, 08-684 295 25, www.restaurangtradition.se

Tradition, Tjärhovsgatan 5, 08-120 591 92, www.restaurangtradition.se

Senast uppdaterad 2013-10-02 10:43
 

Wienercaféet nylanseras och uppgraderas

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Wienercaféet grundades 1904 av en österrikisk konditor. Sedan dess har kafét och konditori haft samma adress men under senare år med namnet Wienerkonditoriet. Nu nylanseras denna servering med bageri, konditori, bordsservering och stort ambitiöst kallskänkskök av ägarna till Prinsen. All bakning sker på franskt vis. Här serveras t ex grönsaks crudité med dip, luftiga sallader, nygräddade crêpes, läckra bakverk. Och givetvis världens godaste wienerbröd. Hemsidan är kryddad med läckra recept och en unik wepshop där man beställer sallader, tårtor, bakverk, smörgåsar, direkt online för att sedan hämta i butiken. Det vattnas i munnen bara av att rabbla upp godsakerna..

Wienercaféet, Bibilioteksgatan 6, 08-611 21 16, www.wienercafeet.com

Senast uppdaterad 2013-08-30 15:04
 

Broms är värd lång väntan

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Paret Broms höll tidigare till i ett villaområde i Bromma och erbjöd boendes i området att handla hem vällagad mat i form av catering. Nu har Broms öppnat bistro, delikatess, bageri och catering i hörnet Grevgatan/Karlavägen till mångas stora förtjusning. Om man ska beskriva Broms så tänker man närmast på Urban Deli. Dock är Deli delen väsentligt mindre på Broms men öppettiderna är lika generösa, allt från frukost och lunch till middag. Precis som på Urban Deli kan man inte förboka bord, alla får snällt köa sig till en plats. Vår bedömning är att en vanlig vardagkväll får man vänta i minst 30-40 minuter oavsett om det gäller inne- eller uteplatser. Men när man väl kommer till bordet och får välja i den kreativa menyn så är besväret med väntetiden som bortblåst. Allt vi beställer är okonstlat, råvarorna fantastiska och maten helt enkelt supergod. Vi har testat lunch och middag och ser nu fram emot frukosten. Maten kan som tidigare beställas hem och cateringverksamheten finns kvar. Här finns ett bageri som drivs av kände bagaren Sebastien Boudet. Öppettider alla dagar kl 7 - 22.

Broms, Karlavägen 76, 08-26 37 10, www.bromskarlplan.se

 

Senast uppdaterad 2013-09-03 08:05
 

The Flying Elk - ett pubfynd i gamla stan

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Den välkända och prisbelönta restaurangen Frantzén/Lindeberg presenterar sin tolkning av den engelska puben i form av The Flying Elk. Begreppet pub kommer från engelskans public house och det är så det ska fungera, puben ska vara som ett andra vardagsrum för stadens invånare. The Flying Elk ligger nära T-bane uppgången i gamla stan och precis så känns det, lätt att komma till, begriplig meny med många goda både stora och små rätter att välja mellan. Namnet på krogen kommer sig av mysteriet kring skogens konung. Genom tiderna har jägare försökt att fälla skogens konung men så ofta lyckas han undkomma. Den humoristiska touchen känns långt ifrån seriösa Frantzén/Lindeberg och här har man verkligen lyckats få en folklig miljö och maten är riktigt välsmakande utan minsta inslag av det pretentiösa.  Öppet måndag-tisdag kl 17 - 00, onsdag-lördag 17 - 01, söndag 12 - 00.

The Flying Elk, Mälartorget 15, 08-20 85 85, www.theflyingelk.se

 

Senast uppdaterad 2013-04-10 18:50
 

Supersnyggt på Nosh & Chow

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Nu händer det mycket i krogbranschen, nästan varje månad öppnar en ny och spännande krog. I våras invigde Bernsgruppen Nosh & Chow och nu har man satsat stort. Läget är lite oväntat, på Norrlandsgatan där man tidigare hittade Norrlands Bar & Grill. Men huset har varit utan krog i flera år innan spanska arkitekten Lázaro Rosa-Violán fick uppdraget att rita om hela huset som är i fyra plan.

Krognamnet är Nosh & Chow, vilket lär betyda mumsa och smaska. Och visst gör man det, om man väl lyckats få bord. Vi testade att boka vid ett flertal tillfällen tills vi slut fick vi vårt bord. Med så lång och tålmodig väntan vill man inte bli besviken och det blev vi inte heller. Efter några veckors inkörning så är servicen personlig och kunnig. De rätter vi valde på menyn var riktiga fullträffar, blinier med renstek som smälter i munnen och sedan ett härligt pepparstekt ankbröst.

Det händer hela tiden något nytt på Nosh & Chow och snart öppnas Stockholms kanske första speakeaysbar med namnet Bernie's. Men den typen av barer ska man ju tala tyst om.. Så småningom så öppnas också ett antal hotellsviter i huset. Öppettiderna just nu är lunch och middag måndag-fredag, lördag enbart middagsöppet och söndagar stängt. Lyckas man inte få bord så kan man alltid hänga i någon av de två coolt designade barerna.

Nosh & Chow, Norrlandsgatan 24, 08-503 389 60, www.noshandchow.se

Senast uppdaterad 2013-09-03 08:12
 

Napolyon med vintagekänsla både i mijö och meny

E-postadress Skriv ut PDF

napoRESTAURANG Nyöppnade Napolyon hittar man i Ett litet haks tidigare lokaler på Grev Turegatan, snett emot restaurang Grodan. Läser man på Napolyons hemsida så är det här ett mordernt bistro med franska inslag. Vi kommer både hungriga och nyfikna för att fira fars dag på Napolyon. Inredning och möbler är verkligen vintage på riktigt, här finns knappast något nytt och till och med menyn andas ett decennium. Men bara om man verkligen tittar noggrant, allt känns nytt, modernt och fräscht ändå. Blandningen är verkligen en del av charmen på Napolyon. Det var länge sedan vi åt så gammeldags goda gäddqueneller. Daniel Höglander chefar i köket och restaurangchef är självaste Miss Voon. Ja, hon har personligen flyttat från krogen med samma namn. Miss Voon finns förstås kvar som krog men Sindy Voon själv har flyttat till Napolyon. Personalen är avslappnat trevlig och kunnig vilket bidrar till den hemlika känslan. Som någon annan skrev, det är lite farmor över menyn med en fransk och svensk touche. Det skriver vi verkligen under på och gratulerar till en mycket trevlig krogmiljö men genomtänkt meny och skön personal. Öppet måndag-tisdag kl 11.30-00 och onsdag-lördag kl 11.30-01, söndagar kl 13-22.

Restaurang Napolyon, Grev Turegatan 15, 08-664 15 15, www.napolyon.se

Senast uppdaterad 2013-09-03 08:12
 

19 glas för personlig service och trivsel

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG 19 glas är inte någon ny krog med för oss på trevlighelg.se var det en nyhet och angenäm överraskning att besöka krogen. Krögaren Peter Bennyson serverar varje dag en uppdaterad meny, tanken är att valen redan är gjorde. Som gäst behöver man inte fatta några beslut om man inte vill. Det bästa för dagen är redan utvalt och ambitionen är hör. Fine-dining mat till vettiga priser. Menyerna har influenser från såväl europa som Sverige och även kontinenten. 19 glas andas personlighet och atmosfär, som man vill att en riktigt genuin kvarterskrog ska göra. Först blir vi lite förvånade över att det endast finns en rätt på lunchmenyn. Men vad gör väl det när allt andas omsorg och perfektion? En liten nybakad kastanjekaka ingår också efter maten. Man sitter trångt och nära, precis som man ska göra på sin favoritkrog i kvarteret. 19 glas har också ett brett sortiment av viner som serveras glasvis. Vilket vinsten av 2010 års Gulddrake för bästa bar tydligt visar. Här kan man slinka in och bara hänga i baren och njuta av miljön. Vi rekommenderar 19 glas varmt och hoppa över julglöggen på Stortorget i år, gå ned några kvarter och ta ett glas hos Peter istället. Öppettiderna är måndag till lördag från kl 12 till framåt midnatt.

19 glas, Stora Nygatan 19, 08-723 19 19, www.19glas.se

 

Senast uppdaterad 2012-11-13 20:38
 

Gastrologik - vår favorit bland finkrogarna

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Vi har tidigare besökt och rekommenderat Gastrologiks "bakficka" som heter Speceriet. Vi konstaterade då att Speceriet måste vara stans mest eleganta estetiska lunchkrog just nu, dessutom med högsta klass på köket. Nu har vi testat huvudkrogen Gastrologik. Det tog ett tag innan vi vågade oss dit. Med ständigt fördragna gardiner, sparsmakat med information på sajten och toppat med det så är menyn alltid hemlig. Inte ens när vi anländer och försöker beställa vin i förväg i till menyn (vi är ett större sällskap och vill vara förberedda) så får vi veta menyns innehåll. Det är inte så konstigt att man inte rusar till stans hemligaste krog. Men nu har vi gjort det och ibland är det så bra att inte ha några förväntningar. Mottagandet, serveringen med extra små rätter mellan menyns rätter, perfekt men ändå avspänd service, rimliga priser, spännande vinlista. Ja, vad ska man mer säga. Utan att överdriva så var det här den mest spännande och välsmakande krogkväll vi upplevt i Stockholm på mycket länge. Våra varmaste rekommendationer! Låt dig inte avskräckas av fördragna gardiner och hemlig meny. Man vågar lägga allt i händerna på de här kockarna, Jacob Holmström och Anton Bjuhr. De vet vad de gör och vi bara njuter. Vi slipper tänka på att göra olika val och behöver enbart tala om vad vi inte tycker om eller inte tål. Det enda val man behöver göra är mellan tre- eller sexrätters meny. En glad överraskning till är att Speceriet nu också har kvällsöppet.

Gastrologik Speceri, Artillerigatan 14, 08-662 30 60, www.gastrologik.se

 

 

Senast uppdaterad 2012-09-25 07:44
 

Trattorian för det italienska rustika köket

E-postadress Skriv ut PDF

 

RESTAURANG Trattorian är det absolut senaste nytillskottet i F12-gruppen. Där restaurang Kungsholmen tidigare låg har man nu bytt skepnad och gått från avskalad loungemiljö till raka motsatsen. Italienskt ombonat och hemtrevligt och inte en loungemöbel så långt ögat når. Även menyn är helt utbytt och på Trattorian serveras alla tänkbara italienska favoriträtter tillagade efter klassiska recept. Menyn är uppdelad i Antipasti, Primi, Secondi med tillbehör ur Contorni-menyn och så sist det söta, Dolci. Vinlistan är fylld med härliga italienska viner, i gott sällskap av viner från övriga Europa.  Trattorian är som en pastisch av allt det man förväntar sig av italiensk rustik miljö inklusive maten. Alltid fullbokat som på alla Melker Anderssons krogar så hoppa över det typiska italienska sättet att slinka in spontant - boka i god tid. Trattorian serverar enbart middagar och öppettiderna är mån-lörd 17-01, sönd 17-24

Restaurang Trattorian, Norr Mälarstrands Kajplats 464, 08-505 244 50, www.trattorian.se


Senast uppdaterad 2012-09-25 07:28
 

Spritmuseets restaurang på Djurgården - relaxat och fräscht

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Den nyöppnade restaurangen på Spritmuseum gör inte så mycket väsen av sig. Vi har ännu inte läst särskilt många recensioner och därför blir vi extra nyfikna och måste testa. Läget är riktigt bra invid Galärparken ut mot vattnet, utomhusserveringen på bryggan kommer att bli perfekt när värmen kommer och även serveringen i bersån. Miljön inomhus är riktigt snygg och inbjudande. Man beställer från menyn direkt vid disken. Dryckesmenyn är omfattande och det finns ett brett sortiment av snapsar. På disken står ett litet snapsglasställ med glas som bara rymmer små tvåor. Vi noterar att det är en alldeles lagom mängd och flera gäster passar på att ta en liten snaps till den vällagade maten. Menyn erbjuder svenska klassiska rätter i modern tappning och självklart kan man också fika. Vi fastnar för viltköttbullar som visar sig vara mycket delikata, hamburgarna är riktigt goda och laxen likaså. Vi hinner inte in till museet denna gång, men det får absolut bli vid nästa besök. Alexander Magnusson, känd från ett antal krogprojekt i Stockholm bl a matstudion Aveqia, står bakom Spritmuseets krog. Det här är verkligen värt ett besök och passar utmärkt att stanna till vid efter Djurgårdspromenaden. Så rätt tänkt med en lite lättsammare krog på Djurgården och öppet är det nästan alltid, varje dag från kl 10 - 22.

Restaurang Spritmuseet, Djurgårdsvägen 38, 08-12 13 13 13, www.spritmuseum.se

Senast uppdaterad 2012-06-04 12:55
 

La Tentazione för italiaenska frestelser

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Vägg i vägg med brandstationen på Malmskillnadsgatan, bakom Johannse kyrka, hittar man sedan några år italienska kvarterskrogen La Tentazione. Vi har fått rekommendationer från ett antal olika vänner och bekanta och nu är det äntligen dags att göra ett besök. Krogen är inredd i typisk italiensk stil och känns direkt välkomnande.  Menyn är förstås italiensk och man känner att köket vill ligga någon nivå över den italienska vardagsmaten. Enligt köket själv så baseras  smaksättningen i à la carte-menyn grundar på "färska grönsaker, örter, balsamico och olivolja". Det är så italienskt det kan bli och det gäller förstås också för vinerna. Vi testar några olika på glas och blir riktigt nöjda. Det här är en riktigt charmig pärla i kvarteren runt kyrkan, kanske inte den bästa italienaren i stan men det gör man nog heller inte anspråk på. En vanlig vardag kväll behövde vi inte boka bord. Taxichauffören som skjutsar oss dit beklagar att han kära gamla hak Pops har försvunnit och nu blivit La Tentazione. Pops var brandmännens krog och via röda och gröna lampor så kallades brandmännen direkt från krogen till utryckning. Här fanns också stans godaste falukorv med stuvade makaroner och portionerna var gigantiska. Men stora är portionerna fortfarande och om vi kan tacka brandmännen för det vet vi faktiskt inte..

La Tentazione, Malmskillnadsgatan 60, 08-20 64 49, www.latentazione.se

Senast uppdaterad 2012-04-27 15:04
 

Vi hjälper dig att välja bland restaurangerna i MOOD gallerian

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG MOOD gallerian har blivit en favorit för oss på trevlighelg, framför allt på grund av det breda urvalet av restauranger, barer och cafér. Det är svårt att betygsätta så många ställen på en gång så vi har istället valt att hitta rätt restaurang/bar för respektive tillfälle eller möte. Så här kommer våra förslag på hur man väljer rätt i MOOD gallerian. Varsågoda!

Juiceverket/Cool och nyttig juicebar. Här tar man bara med en juicedrink direkt i handen och vandrar vidare. Passar utmärkt om man känner sig lite hängning och snuvig.

Vigårda/Melker Anderssons första snabbrestaurang. Snyggt, smart och alltid fräsch mat. Hit går man helst med sina eller andras ungdomar. De kommer garanterat att uppskatta det här alternativet till de stora hamburgerkedjornas junkfood som många av dem är uppväxta med.

EAT European Asian Taste/(LUX/B.A.R) Både restaurang och öppen matbar centralt belägen i gallerian. Som namnet antyder serveras det senaste från det asiatiska köket. Alltid fullt inne i restaurangen, precis som i Boquerian. I den öppna delen är det lättare att få plats, handla direkt från disken och maten serveras något senare. Menyn är dock inte så spännande i den öppna delen. Här finns också tillgång till en uteservering. Passar perfekt för ett arbetsmöte, speciellt om man vill verka trendkänslig och cool.

Boqueria/(Vassa Eggen) Här finns två alternativ. Antingen bokar man bord inne på krogen eller så slår man sig ned i den öppna baren med många sittplatser. Bardelen är placerad i entrén intill hörnan Regeringsg/Mäster Samuelsg. Det känns nytt och kontinentalt med ett brett urval pintxos på bardisken. För 25 kr/styck får man smaka på jamon, chorizo, manchego m m. Ett utmärkt alternativ till en fikastund, något salt istället för sött och kanske ett glas vin istället för latten. Hit går man gärna med bästa vännen/väninnan för att softa och spana in andra. Från öppningsdagen har det varit fullt på Bouqerian och det säger väl en del om vad vi längtar efter - fler tapasbarer! Någon som undrar över skillnaden mellan tapas och pintxos? Enligt Wikipedia är pintxos helt enkelt det baskiska namnet för tapas, dock alltid med en tandpetare nedstucken för att hålla samman godsakerna.

Cafe Egoïste/(Saturnus). Äntligen har stans populäraste café förökat sig, nu behöver inte hela världen trängas på Eriksbergsgatan. I MOOD gallerian är cafét luftigt och rymligt men med samma plats du jour meny och de gigantiska kanelbullarna. Allt bröd bakas av Café Saturnus. Det här kommer bli en riktig favorit! Ta med vännen/väninnan och njut! Här hittar man ett lugnare hörn i gallerian så här är stället där man avhandla förtroligheter och kanske lite skvaller. Man kan också boka en business lounge för upp till 20 personer, om sällskapet beställer lunch ingår loungehyran. Här finns också fri WIFI. Smart tänkt!

Royal Copenhagen/Café intill porslinsbutiken med samma namn. Supertrevligt om man vill bjuda ut farmor, mormor eller svärmor på en lugn fikastund och samtidigt njuta av det exklusiva porslinet. Smörrebröden är fantastiska! Här kan man också bjuda farmor på en härlig retrorätt - ungspannkaka!

Ichaicha/Asiatisk take away och snabbmatsrestaurang. På GI- eller annan diet just nu? Då är det här stället perfekt att hämta hem maten från. Man gör sin egen kombination av grönsaker och protein att ta med hem eller äta på plats. Hit går man kanske enklast själv, Ichaicha andas snabbhet och effektivitet.

Bröd & Salt är gallerians bageri. Vi har inte mer att säga än att bageriet erbjuder surdegsbröd med olika smaker och kanelbullarna är fantastiska. Köp och ta med hem till familjen!

 

 

Senast uppdaterad 2012-04-18 17:15
 

Escalier är charmigaste krogen i Sturegallerian

E-postadress Skriv ut PDF

 

RESTAURANG Vi på trevlighelg har inte direkt Sturegallerian som storfavorit när det gäller trivsamma lugna krogar. Visst finns ett antal väletablerade krogar i gallerian men ingen är tyvärr någon favorit för oss. Därför blev vi positivt överraskade då restaurang Escalier för en tid sedan slog upp portarna. En rulltrappa upp i gallerians ljusgård, en bit från folkliv och stök, hittar vi en charmig brasseriliknande krog - Escalier. Här hålls öppet för veckans alla luncher och middagar, dock är det stängt på söndagar efter lunchtid. Menyn är franskinspirerad och skaldjursdisken erbjuder det mesta man kan önskar. På menyn finns också ett bra utbud av charkuterier som hela tiden förändras. Varmrätterna bjuder lite mer av svensk husmanskost. Den knaperstekta griskinden har redan blivit populär bland stamgästerna. Escalier satsar på sitt vinutbud och erbjuder ett spännande vinothèque. Escalier blev direkt vår favorit i Sturegallerian! Testa! Foto: Mathias Nordgren.

Escalier, Sturegallerian, 08-519 422 72, www.r-escalier.se

Senast uppdaterad 2012-04-25 03:55
 

Delikatessen Bistro Bar - fransk bistro när det är som bäst

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Det blir ofta charmigt när man återanvänder en gammal lokal till något helt nytt. Så har det blivit på Delikatessen Bistro Bar på söder. I början av 1900 talet låg Maria brandstation i lokalen och man ser tydliga spår på fasaden av garage/stallar. Brandstationen hade på den tiden genomfart in till gården, på den plats där vi nu har vårt kök, och polisens droskor kunde köra rakt igenom till cellerna på innergården (på gården bakom köket finns fortfarande stallbyggnaden kvar, där är idag musikstudio). På kort tid har man skapat en en miljö med genuin bistrokänsla, det gäller även menyn. Enkel, god och rustik fransk mat till vettiga priser, inget är tillkrånglat på Delikatessen Bistro Bar. Om man längtar efter lite parisisk mat och miljö är det här perfekta stället. Till och med tvätten hänger på tork högt uppspänt mellan fönstren. Öppettider är måndag-fredag kl 17-23, lördagar kl 17.30-24. I lokalen intill, fortfarande i brandstationen, inryms en antikaffär med mycket personlig stil. Kommer man i god tid till middagen innan kl 18 hinner man med ett besök även här.

Delikatessen Bistro Bar, Krumakargatan 22, 08-658 42 50, www.delikatessenbistrobar.se








Senast uppdaterad 2012-03-12 12:50
 

Gastrologik Speceriet för bästa lunchen i superelegant miljö

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Dörr i dörr med restaurangen ligger nyöppnade Gastrologik Speceriet. Gastrologik har lovprisats i pressen och vi väljer att testa lunchbaren precis intill. Varje dag sätter man igång stenugnen och surdegarna bakas. Speceriet luncher erbjuds som take away men den supereleganta miljön gör att man bara måste stanna. Precis allt är noggrant utvalt, allt från dörrhandtagen till tv-skärmen med dagens rätt till det fantastiska brödet och hemvispade smöret Det är lätt att trivas här vid de två långborden. Vi utser Speceriet till stans mest elegant estetiska just nu och med högsta klass på köket så är det svårt att hitta en bättre lunchkrog just nu. Testa! Men hysch.. det är en liten korg så passa på att gå dit innan alla upptäckt det här smultronstället. Öppettider är endast tisdag-fredag kl 12-14. Så snälla, håll öppet på lördagar också! En litet önskemål från oss på trevlighelg.se

Gastrologik Speceri, Artillerigatan 14, 08-662 30 60, www.gastrologik.se

Senast uppdaterad 2012-09-25 07:29
 

Gemytligt och alltid öppet på nya Nybrogatan 38

E-postadress Skriv ut PDF

 

RESTAURANG Nyöppnade Nybrogatan 38 har ett centralt smart läge på östermalm. Mittemot hotel Mornington, ett stenkast från Östermalmshallen, systemet, kemtvätten och flera andra viktiga platser i de här kvarteren. Alldeles nyligen låg här restaurangen Pont Noveaux men fick lämna plats åt mer kroginriktade Nybrogatan 38. Det är ägarna bakom Bockholmsgruppen som gjort en satsning. Det bästa är öppettiderna, man kan få sig något till livs både till frukost kl 8-10, lunch kl 11-15 och middag kl 17-23. Vissa utannonserade kvällar erbjuds till och med vickning. Vilken krog kan stoltsera med något sådant? På helgerna serveras härliga långluncher kl 10-16. Kökschef är Victor Söderberg, restaurangchefen heter Fredrik Westlund.Vi blir väl bemötta när vi testar krogen en vardag kväll, turligt nog har vi bokat bord vilket är nödvändigt. Det finns 2 och 4 bord men också ett trendigt långbord för de som vill sitta tillsammans med andra gäster. Menyn varierar beroende på tidpunkten. Middagsmenyn är trevligt varierande och börjar med smårätter, mindre än en förrätt, om man vill testa lite olika smaker utan att bli för mätt. Menyn speglar en blandning mellan sydeuropa till det svenska rustika köket. Nybrogatan 38 ska vara en krog där "våra vänner, vi själv och gästerna känner sig välkomna". Det är precis så vi känner! Rekommenderas varmt för de som saknat en trivsam opretentiös kvarterskrog på östermalm.

PS. Ett litet tips, här åt vi stans godaste Egg Benedict, finns på söndagarnas långlunch-meny.

Nybrogatan 38, Nybrogatan 38, 08-662 33 22, nybrogatan38.com

Senast uppdaterad 2012-02-06 11:53
 

Fine dining på restaurang Jonas

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Nu har vi fått en till fine dining krog i stan. Nu är det Kungsholmens tur att få en ny finkrog, restaurang Jonas, centralt placerad ungefär mitt på Fleminggatan. Restaurangen är, precis som hos Mathias Dahlgren, uppdelad i matsal och matbar. I restaurangen bjuds serveras en avsmakningsmeny baserad på säsongens smaker. Man arbetar förstås med de allra bästa råvarorna, producerade i små kvantiteter, och kombinerar de Skandinaviska råvarorna med smakupplevelser från hela världen. Menyn är en associationsmeny bestående av metaforer som exempelvis Mosaik, Blod och Det vita guldet, och ändras dagligen. Välj mellan 6 eller 9 serveringar, eller våga gå ”All in”. I matbaren, som vi föredrog, finns en á la carte meny där grillen rekommenderas. Även om vi valt den enklare matbaren så dominerar ändå fine dining känslan här. Inte minst märks det i ölutbudet som är mycket smalt. Men tanken är säkert att locka vindrickande gäster.

Vem är då Jonas? Jo, det är välrenommerade kocken Jonas Lundgren har de senaste 10 åren arbetat på ett antal stjärnkrogar så som The French Laundry i Kalifornien, Pierre Gagnaire i Paris, The Square i London och restaurang Bagatelle i Oslo, Norges enda två-stjärniga restaurang. Jonas Lundgren blev silvermedaljör i Bocuse d’Or 2009. Så här säger Jonas: "Vi älskar människor med kurage. Människor som har både förmågan och modet att verkligen njuta och ge sig hän, de som utan förutfattade meningar provar något de aldrig sett förut, de som utan tvekan lockas av smakkombinationer de aldrig tänkt på, människor som låter nyfikenheten styra över förnuftet, människor som lustfullt slänger sig själva ut ur den egna komfortzonen för att få uppleva något nytt".

Öppettider i restaurangen tisdag-lördag 18.30-23.00, Matbaren måndag-lördag 17.00-23.00

Restaurang Jonas, Fleminggatan 39, 08-08-650 22 20, www.restaurangjonas.se

 

 

Senast uppdaterad 2011-11-29 12:23
 

Teaterbrasseriet, äntligen någonstans att träffas i city

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG City har fått ytterligare ett hotell i centrala city, nu kan vi räkna till minst fem storhotell inom några hundra meter från centralen. Det är Scandic som öppnat upp sitt flaggskepp Scandic Grand Central. Huvudentrén ligger snett emot Oscarsteatern och den nya bistron sträcker sig runt hörnet mot Vasagatan. Scandickedjan är inte direkt kända för personlliga och designade brasserier men här har man gjort ett undantag och enligt vår mening ett riktigt lyckat sådant. Med tanke på att brasseriet ligger direkt intill anrika Vasateatern och till och med har övertagit deras gamla bar så känns namnet Teaterbrasseriet helt rätt. Nu fattas bara att salongsdörrarna in emot teatern kan öppnas och att scenen får liv igen. Men det hoppas vi kommer. Inredningen är snygg, avslappnad och välkomnande, Koncept Stockholm som stått för design och inredning har gjort ett utmärkt jobb. Det är lätt att trivas här och vi som länge har saknat en naturlig mötesplats i citykvarteren kan pusta ut. I brasseriet serveras klassiska svenska rätter och modern mat som är tillagad på lokala råvaror. Lunchmenyn är kort men vi testar alla rätter och tycker att nivån är riktigt bra. På kvällen är menyn mer omfattande. Öppettider är måndag-fredag kl 11.30-14 och 17-23. På helgerna kl 13-23. Vi har testat barer och mat på alla kringliggande storhotell och Teaterbrasseriet framstår helt klart som favoriten.

Teaterbrasseriet, Scandic Grand Central, Kungsgatan 70, 08-512 520 00, www.scandichotels.se

Senast uppdaterad 2011-11-16 07:49
 

Allt känns rätt hos Miss Voon

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG De välkända krögarna Melker Andersson och Danyel Couet från Grupp F12 har slagit till igen, denna gång med Miss Voon, en restaurang med tydliga asiatiska influenser. Miss Voon ligger inhyst i Elite Eden Park Hotel på Sturegatan. Menyn består av 15 middagsrätter och 5 desserter, kompletterat med en spännande sashimi meny. Alla rätter serveras som mellanrätter och 3-4 rätter rekommenderas för en normalstor middag. För oss räckte två rätter alldeles utmärkt. Priserna är mellan överkomliga 95 - 250 kr styck. Baren är inbjudande och redan vid 18 tiden har gästerna börjat samlas. Onsdag till lördag finns här också en dj. Inredningen är gjord av Thomas Sandell och känns inbjudande och hemtrevlig. Runt om på väggarna finns foton från restaurangerna inom F12 gruppen. Allt på Miss Voon utstrålar charm och personlighet, det här känns som en självklar mötesplats på Östermalm och i city. Varför inte en AW här redan på fredag?

Miss Voon, Sturegatan 22, 08-505 244 70, www.missvoon.se

Senast uppdaterad 2011-09-28 07:08
 

Köttbaren för mingel- och köttälskaren!

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Det är väl ingen som har missat att det är KÖTT som gäller i krogvärlden nu. Nu har även F12-gruppen öppnat sin tolkning av årets trend i form av Köttbaren. Restaurangen ligger på Tegnérgatan invid hörnet Drottningggatan. F12-gruppens restaurang Grill ligger på Drottninggatan och restaurangerna delar toalettavdelning i källarplanet. Det här är inte enbart en restaurang, i butiksdelen handlar man med sig hem det kött med tillbehör som man önskar. Borden är rustika och rymliga, man bokar inte bord utan fyller på vartefter gästerna anländer. Hela Köttbaren är ett enda stort folkligt mingel. Är man sugen på en riktigt god köttbit, långkok eller hemgjorda korvar i kombination med sorl och lyssna-på-bordsgrannens samtal så är det här den ultimata krogen. Själva krogupplevelsen känns ny och ger mersmak, det är enkelt och opretentiöst men ändå med vällagad mat och bra service av personalen, klädda i vita slaktarrockar.  Vill man prata i lugn och ro ska man inte gå hit, är man därtill vegetarian gör man sig icke besvär. Vi gillar och kommer att gå hit fler gånger! Melker Andersson och hans team har lyckats igen. Öppettider för restaurangen är måndag till torsdag kl 18-01, fredag och lördag kl 15-01. Luncher måndag till fredag 11.15-13.30 Söndagar stängt.

Köttbaren, Tegnérgatan 32, 08-505 244 26, www.kottbaren.se

Senast uppdaterad 2011-09-12 16:55
 

Genuint och äkta hos Chez Betty

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Ibland hittar vi på trevlig helg riktiga små krogpärlor runt om i stan. Det är inte ofta men nu är det dags. På nyöppnade restaurang Chez Betty är allt precis så genuint och äkta som man oftast bara hittar i små byar i Frankrike. De entusiatiska och ambitiösa krögarna Linus Ahlstedt och Michael Gröndal har i många år jobbat på sin dröm om en egen franskinspirerad krog. Med erfarenhet från bl a South of Siberia, Marie Levaeu, Wedholms fisk, Gyllene Freden kände sig Linus och Michael redo för något helt eget. Chez Betty är ingen stor krog med knappa 20 platser inhysta i bortre delen av Roslagsgatan (f d restaurang Tarantinos lokaler). Här är allt noga utvalt, menyn är enkel och handskriven på griffeltavlan. För dagen serveras svamptoast, välhängd biff, aborrfilé och fransk gryta. Vinlistan är enkel, ett vitt och ett rött vin serveras. Föredrar man långa menyer och inbundna vinlistor har man kommit fel. Här slipper man välja, det bästa har Linus och Michael redan valt. Men lugn, man känner sig helt trygg med deras genomtänkta val. Betty själv (på fotot intill) som är krögarnas förebild kan vara stolt över att ge namn och inspiration till den här charmiga krogen.

Chez Betty, Roslagsgatan 43, 08-29 22 93, www.chezbetty.se

Senast uppdaterad 2011-09-05 18:09
 

Nu har äntligen, äntligen Villa Godthem öppnat!

E-postadress Skriv ut PDF

 

RESTAURANG Äntligen! Som vi har väntat på att någon skulle ta sig an klassiskt charmiga men tyvärr nedgångna Villa Godthem med sitt perfekta läge och fantastiska byggnad. Huset byggdes 1874 av en beundrare till operasångaren Carl Johan Uddman, som fick huset som gåva. Förra året tog F12 gruppen över Villa Godthem och nu är den omfattande renoveringen äntligen klar. Villa Godthem behåller sin gamla värdshuskänsla och planksteken. Redan klockan 11.30 öppnar trädgårdscaféet, som även serverar lättare lunch. Den gamla traditionen att låta planksteken spelar huvudrollen på menyn men i uppdaterad och varierad version. Nu väljer man mellan ett brett urval av fisk och skaldjur, grillat lamm, nöt- och fläskkött. Allt under skicklig ledning av Melker Andersson och Danyel Couets.

 

Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården, 08-505 244 15, www.villagodthem.se

Senast uppdaterad 2011-06-22 20:34
 

Skärgårdsromantik i Röda Villan, Fjäderholmarna

E-postadress Skriv ut PDF

RESTAURANG Fjäderholmarna är den närmaste skärgårdsö en citybo kan komma och som erbjuder ett antal olika restauranger. Nu har ön fått ytterligare ett tillskott i form av Röda Villan, en charmig grosshandlarvilla. Det var 20 år sedan en ny restaurang öppnade på ön. Röda Villan byggdes 1897 som privatbostad, den kända krogen på ön hette då Restaurang Bellevue och var ett populärt utflyktsmål, brännvinskungen L O Smith bodde på ön och lockade många besökare som ville köpa sprit. har en lång restauranghistoria. I slutet av 1600-talet fanns ”Fjäderholms krog” som låg på Stora Fjäderholmen. Men nu har alla tillgång till Röda Villan och öppnade för något år sedan, först som café och enklare restaurang. I år är restaurangen komplett med bar, grill, restaurang m m. Uteplatserna är helt fantastiska, i varje liten klippa och vrå hittar men en utemöbel, hängmatta eller soffa. Havsutsikten sträcker sig över tre vädersträck.

Röda Villan, Stora Fjäderholmen, 08-21 50 31, www.rodavillan.nu

Senast uppdaterad 2011-06-17 12:51
 
Fler artiklar...



 

 

 

 

 

Snart albumaktuella Block 44 släpper musikvideon till nya singeln "Bara För I Dag (ft. Jesse P)". Samma dag som singeln släpptes, så gick den upp på en 3:e plats på iTunes hip-hop/rapp lista, över mest sålda singlar! I mars gjorde Block 44 comeback på scenen i form av en livesänd konsert i Musikguiden P3! Och nu i oktober landar den efterlängtade fullängdaren "Kamouflage"! Lyssna direkt på "Bara för dig"!

Tips på extremt prisvärd champagne till helgen! Gillar du champagne men tycker att priset ibland tenderar att sticka iväg lite väl mycket så kommer här ett riktigt bra tips på en ny champagne i Systembolagets ordinarie sortiment som landar under 200:-! Dagens Industris vinskribent Anders Röttorp tycker att Champagne är den klart bästa under 200:-. Louis Massing Brut Reservé är väldigt publik med en torr och fräsch stil, ung frukt samt inslag av citrus och gröna äpplen. Louis Massing är en liten familjeägd producent i Grand Cru byn Avize i champagnedistriktet Cote de Blanc. Vinmakaren och ägaren Jean Bernard Moroy har full kontroll på hela framställningen från odling, skörd, vinifiering till lagring vilket ger en konstant jämn och hög kvalitet. Champagnen ligger i Systembolaget ordinarie beställningssortiment (nr 7403), räkna med 2 dagars beställningstid, läs mer systembolaget.se/7403

Leverans direkt hem av fisk & skaldjur från Feskekörka varje vecka!

Nu kan du beställa hem fisk och skaldjur direkt från Feskekörka, Göteborg. Beställ enkelt på fiskskaldjur.se före kl 13, leveransen kommer dagen efter. Det är V:Qvirist eftr med anor från 1875 som ansvarar för bästa tänkbara kvalitét och en obruten kylkedja fram till din dörr (hemma eller på arbetet). Trevlighelg.se har testat och ger högsta betyg! Testa redan till helgen.

www.fiskskaldjur.se, 031-13 46 81

Erbjudande från The Town House, Marbella; bo 3 nätter men betala endast för 2 nätter

The Town House i Marbellas charmigaste kvarter i gamla stan erbjuder trevlighelgs läsare att bo 3 nätter men endast betala för 2. Erbjudandet gäller t o m 22 mars 2013. Priset per natt för ett dubbelrum inkl frukost är 125 euros. Ange "trevlig helg" är du bokar! Läs mer på townhouse.nu

Annons
Annons